fbpx

Vyskúšali sme si elektronické testovanie

Nová učebňa prináša nové možnosti

 

Deviataci z Piaristickej spojenej školy F. Hanáka si vyskúšali  elektronické testovanie matematickej gramotnosti.  Vôbec prvé elektronické testovanie, a to hneď na pomerne náročných  matematických úlohách, si mohli žiaci vyskúšať na vlastnej koži vďaka novej učebni IKT. Učebňu škola vybudovala za pomoci projektu Renovabis

Na otestovanie svojej matematickej gramotnosti využili  žiaci  40 minútový test s 12 úlohami. Presne toľko im dovoľoval e-Test z NÚCEMu (Národný ústav certifikovaných meraní výsledkov vzdelávania).  Stres pri ich počítaní bol určite menší v porovnaní s tým, ktorý na nich doľahne v apríli pri celoslovenskom Testovaní 9. Napriek tomu sa snažili úlohy vypočítať čo najlepšie, veď každý sa rád o sebe dozvie záverečný verdikt potvrdzujúci jeho gramotnosť. Úspešnosť v teste sa totižto žiaci dozvedeli okamžite po jeho vyplnení.

 

Aké boli bezprostredné pocity riešiteľov z IX.A?

Lenka: Mala som z testu stres ako na naozajstnej skúške, ale nebolo to až také ťažké. Napokon som mala aj vynikajúci výsledok 91,67%.

Zuzka: Úlohy neboli práve najľahšie. Očakávala som, že všetci získame okolo 75%, ale nestalo sa tak. Test bol vcelku náročný.

Matúš: Podľa mňa to bolo fajn, niektoré úlohy ľahšie, iné ťažšie. Som spokojný s výsledkom.

Terka: Test bol na prijateľnej úrovni, niektoré príklady sa mi zdali ľahšie, iné náročnejšie. Myslím si, že výsledok mohol byť lepší, keby som sa o čosi viac snažila.

Radovan: Výsledok ma príjemne prekvapil. Myslel som si, že to bude horšie, lebo test bol dosť ťažký.

 

Podobne ako deviataci z našej základnej školy si vyskúšali elektronické testovanie aj prváci gymnazisti. Zvolili si vstupný test z anglického jazyka pre stredoškolákov.

 

Veríme, že výsledky testov budú pre študentov povzbudením a motivujúcim faktorom k ďalšiemu štúdiu.

 

[nggallery id=362]