fbpx

Grafici navštívili Pixel Federation

Vo štvrtok 9. mája sme ako zloženie 3. tried grafikov I.F, II.F a III.F navštívili v Bratislave firmu zameranú na tvorbu hier Pixel Federation. Keď sme dorazili na miesto, boli sme omámení krásnymi priestormi a vtipnými nápismi na stenách a rôznych miestnostiach, ktoré tvorili príjemnú a domácu atmosféru.

 

Po prehliadke celých priestorov nás zobrali do zasadačky, kde sme dostali množstvo zaujímavých informácií. Počas prvej prezentácie nám názorne zamestnanci firmy ukázali, ako sa vytvárala hra Seaport. Ako sa hra vyvíjala počas rokov, prečo má taký umelecký štýl aký má, ako sa vytvárajú nové lode do hry a zaujímavosti z oblasti marketingu hry.

 

Cez pauzu nás nechali voľne sa pohybovať po celých priestoroch firmy a pozorovať prácu, pýtať sa otázky ostatných zamestnancov (aj keď väčšina z nás sa hanbila pýtať) a niektorí z nás išli aj chillovať do „Offline zóny“.

Po prestávke začala druhá prezentácia, ktorá bola viac informatívna, na tému aké je to byť umelec v Pixel Federation. Dozvedeli sme sa, že je výhodnejšie pre firmu byť generalistom ako špecialistom, alebo na akých rôznych pozíciách zamestnanci pracujú (napr. UI/UX artist, Enviroment artist, Texture artist, Marketing artist…). Zdôraznená bola aj potrebná vlastnosť, byť tímovým hráčom.

 

Ja osobne považujem túto exkurziu za veľmi pozitívnu. Počas celej návštevy som sa mohol pýtať na čokoľvek, čo ma zaujímalo. Zistil som množstvo nových informácií a zapísal som si zaujímavosti, čo si neskôr naštudujem doma. Rád by som sa aj poďakoval chalanom z Pixelu, ktorí sa o nás skvelo postarali aj keď nás bolo veľmi veľa a boli sme „tough crowd“. Už teraz sa neviem dočkať, kedy sa budeme môcť znova vrátiť.

 

Patrik Šrámka

odbor grafik digitálnych médií

III.F