fbpx

Zapojili sme sa do kampane Sviečka za nenarodené deti 2015

Fórum života organizuje Sviečku za nenarodené deti už tradične prostredníctvom farností, škôl a rôznych spoločenstiev, pri ktorých je nenahraditeľná pomoc dobrovoľníkov – ľudí, ktorým je myšlienka ochrany života blízka a chcú sa podieľať na jej šírení aj prakticky.

V našej škole sa do tejto aktivity zapojili členovia žiackej školskej rady aj ostatní mladí gymnazisti. Najskôr ich čakala veľká úloha – nalepiť samolepky na 2000 ks sviečok, a tak ich pripraviť na distribúciu do celého okresu. Za pomoc pri príprave informačného stánku a prítomnosť v ňom počas troch dní konania zbierky  (29.-30.10. a 2.11.) zvlášť ďakujem študentom osemročného gymnázia – sekunde a tercii. Preukázali veľkú ochotu a nasadenie a podarilo sa im vyzbierať 44,50 €. Vyzbieranú sumu sme poukázali na účet Fóra života.

Kampaň vyvrcholila 2. novembra, kedy sme spojili Spomienku na všetkých verných zosnulých, so spomienkou na nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom alebo spontánnom potrate. Symbolickú sviečku na pamiatku zomrelých nenarodených detí sme si mohli zapáliť a umiestniť 2. novembra v oknách našich domovov.

Výťažok z kúpených sviečok priamo podporuje iniciatívy za záchranu a ochranu života. Fórum života sa snaží aj pomáhať matkám v hmotnej núdzi, tehotným dievčatám a ženám s postpotratovým syndrómom.

[nggallery id=235]

Mgr. Zuzana Škrinárová