fbpx

Audrey Nunn na návšteve v sexte

V dňoch 7. a 8. marca ( pondelok a utorok) 2016 do našej školy a konkrétne do triedy sexty na osemročnom gymnáziu opäť po roku zavítala anglická lektorka Audrey Nunn, ktorá tentoraz prišla medzi našich študentov so zaujímavou témou. Prednášala im o pamätnom dni, ktorý sa slávi vo Veľkej Británii a u nás je známy ako Deň vojnových veteránov, alebo aj Deň červených makov a pripomína sa celosvetovo 11. novembra.

Audrey pútavo rozprávala o historickom pozadí vojnových a povojnových udalostí ako aj o význame tohto spomienkového dňa. Pripravila si množstvo zaujímavých fotografií a videí. Dodala, že tento pamätný deň sa v Londýne  každoročne slávi 11. novembra o 11 hodine dvomi minútami ticha za padlých vojakov pričom sa na tomto spomienkovom akte zúčastňuje kráľovná Alžbeta 2., politickí predstavitelia, vojenská garda a civilní občania. Dnes môžeme vidieť kvet červeného maku ako symbol a krvi preliatie  padlých vojakov pri spomienkových aktoch.

V druhej časti prednášok a rozhovorov sa študenti mohli aktívne zapojiť a to vytvorením vlastných veršov v anglickom jazyku na danú tému. Ukážky z básní jednotlivých žiakov, ktoré sú veľmi kreatívne a výstižné vám s radosťou ponúkame.

Básne

[nggallery id=272]

Mgr. Miroslava Grolmusová, Mgr. Zuzana Korineková