fbpx

Gymnazisti víťazili na celoslovenskom kole Jazykového kvetu

13. mája 2016 sa víťazi krajského kola súťaže v prednese a dramatizácii úryvkov v cudzích jazykoch pod názvom Jazykový kvet vybrali do Trnavy, aby opäť zabojovali o diplomy – tentoraz už na celoslovenskej úrovni. A opäť boli úspešní.

Súťažiaci boli rozdelení do kategórií podľa veku, žánru príspevku a podľa cudzieho jazyka. Ich súťažnými jazykmi boli anglický, nemecký, francúzsky a taliansky.

Tú sú ich vynikajúce výsledky:

Mária Lojová z kvarty  – 4. miesto v prednese prózy v anglickom jazyku s ukážkou „Alice in Wonderland“

Dominika Detková z tercie – 3. miesto v próze v  talianskom jazyku s ukážkou „Tre fratelli“

Michaela Priehodová z 2. G – 2. miesto v próze v talianskom jazyku s úryvkom „Le storie di Pinocchio“

Adam Tulik z kvarty – 1. miesto v prednese prózy vo francúzskom jazyku s úryvkom z novely “L´homme qui plantait des arbres)

skupina z kvarty (Kucková Sára, Tulík Adam , Gunišová Mária, Beniaková Andrea, Fabianová Miroslava, Turčan Martin, Dobrovodský Adam ) – 2. miesto v dráme vo francúzskom jazyku s názvom „Amis pour la vie“

skupina z kvinty (Chudá Jaroslava, Nemček Martin, Petráš Filip, Jamriško Tomáš, Drexler Filip, Dírerová Natália, Palaj Július, Timková Bibiána, Beňačková Iveta, Pekárová Nina, Gúčiková Margaréta, Danková Andrea, Lojová Mária) – 1. miesto v dráme v nemeckom jazyku s názvom  „Eine Musikstunde mit unmusikalischen Kindern“ .

Všetkým talentovaným súťažiacim, ktorí nás reprezentovali, srdečne blahoželáme a želáme im veľa radosti zo spoznávania zákutí cudzích jazykov.

[nggallery id=300]

Mgr. Zuzana Škrinárová