fbpx

PiarFest 2016

Tretí ročník záhradnej slávnosti Piarfest 3. júna 2016 bol spojený so stretnutím s budúcimi prvákmi. Školský dvor piaristickej školy sa naplnil deťmi a ich príbuznými, predovšetkým rodičmi. Od 16:00 do 18:00 hodiny sa mohli všetci prítomní zúčastniť oslavy rodiny – nielen tej klasickej, ale i školskej.

Intenzívne prípravy na poobednú slávnosť sa začali už deň vopred. Mnohí starší žiaci a študenti pomáhali pri chystaní stolov, výzdoby a občerstvenia. Pani učiteľky z 1. stupňa základnej školy zas prispeli vlastnoručne vyrobenými nátierkami a upečenými koláčmi. Priamo na dvore sa v kotline pripravoval guláš.

Poobedný program bol odštartovaný rozprávkovo – príbehom O troch prasiatkach, ktoré chodili do školy a spolu s deťmi plnili zábavné matematické i jazykové úlohy. Budúci prváci za odmenu dostali záložku, ktorú v septembri vložia do šlabikárov. Z rozprávkového vlka sa napokon vykľul hudobne nadaný dobrák. Spolu s deťmi si zatancoval i zaspieval.

Potom už nasledoval program podľa vlastného výberu. Niektorí šli súťažiť v športových súťažiach, ďalší si nechali namaľovať obrázok na tvár a iní sa venovali tvorivým prácam (výrobe náušníc či obrazu z plste).

Piarfestom sa vytvoril priestor na stretnutia rodín. Spokojný smiech, ktorí sa rozliehal po okolí, svedčil o dobrej nálade a – i napriek predpovediam počasia – o krásnom dni plného ľudského svetla a Božieho požehnania v rodinách i v škole.

[nggallery id=321]

Anežka Kútiková