fbpx

NÁŠ DEŇ ZEME

Deň Zeme je deň venovaný našej Zemi. Každoročne sa koná 22. apríla. My sme ho mali 23.4. 2017 na školskom dvore.  Tento sviatok je ovplyvnený pôvodnými dňami Zeme, ktoré sa konali pri oslavách jarnej rovnodennosti, 21. marca, a oslavovali príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na dopady ničenia životného prostredia.

Tento rok si naše deti overili niektoré poznatky zo života zvierat, rastlín, ale napr. aj vody. Z odpovedí detí vznikli aj vtipné a zaujímavé vyjadrenia. Veď posúďte  🙂

 

„Múdrosti“ zo súťaže ku Dňu Zeme

Králik je vták. Jalovica je nejaký vták. Dojovica je krava, z ktorej dojíš mlieko. Teliatko je samec ovce. Krava, ktorá nám dáva mlieko sa nazýva mliečna krava – Milka (kobyla, pani Mú) Býk dáva mäso. Samko, ty to budeš vedieť, ty chodíš do centra voľného času.  Samko: Ale ja chodím na modelársky! Králiky nekladú vajíčka, ony kladú bobky. Z ovsu sa robí ovocie. Z kukurice sa vyrába pšenica.

 

Ďakujeme pani učiteľke Machovej a študentom z gymnázia, ktorí trpezlivo deťom vysvetľovali ich úlohy a pomáhali im. Ďakujeme pani učiteľke Hantabálovej, ktorá je naším odborným garantom, ďakujeme slniečku, že nám pekne hrialo a Bohu za to, že nás spojil a vlial do nás dobrú vôľu, vďaka ktorej sme mohli takéto výborné podujatie zorganizovať.