fbpx

Ranná modlitba

Internet ako médium formuje naše vedomie, postoje a osobnosť. Môže byť nielen zdrojom informácií, ale aj duchovným spoločníkom. Samozrejme za predpokladu, že na ňom sledujeme to hodnotné, mravne dobré a duchovne povznášajúce.

Na jednom zahraničnom katolíckom portáli ( http://webcatolicodejavier.org/home.html ) som okrem iného našiel jednu rannú modlitbu. Má celkom podnetné slová a myšlienky. Po preklade znie približne takto :

Pane – v tichu tohto začínajúceho dňa – prichádzam Ťa požiadať o pokoj, rozvážnosť a silu. Dnes sa chcem pozerať na svet s očami plnými lásky, byť trpezlivý, chápavý, milý k druhým a uvážlivý.

Chcem sa pozerať na blížnych nie na základe dojmov a vzhľadu, ale tak, ako ich vidíš Ty. Chcem vidieť dobro v každom z nich.

Zatvor moje uši pred všetkým ohováraním, chráň môj jazyk pred všetkým zlom, aby v mojom duchu ostali len láskavé myšlienky. Nech je môj duch vľúdny a radostný, aby všetci, ktorí sa ku mne priblížia, cítili jeho prítomnosť.

Posilni ma svojím slovom, Pane, aby som tento deň svedčil o Tebe.

………………………………..

* za modlitbou je krátka poznámka : … Prečo je ranná modlitba dôležitá ? … Pretože je to spôsob ako dať deň, ktorý budeme žiť, do božích rúk.

… Ranná modlitba je tiež pekný spôsob ako povedať Bohu : „Dobré ráno“.

(autor : Mgr. Juraj Bačišin)