fbpx

Disruptívna technológia je tu

Disruptívna technológia je tu

Disruptívna technológia a všeobecne hype okolo umelej inteligencie sú v poslednej dobe veľmi populárne témy. Mnoho ľudí sa obáva, že AI bude mať negatívne dopady na zamestnanosť a životy ľudí vôbec. Iní zase veria, že AI bude mať obrovský potenciál v rôznych oblastiach, ako sú medicína, zábava alebo vzdelávanie.

Napriek všetkým obavám a skepse je to tentokrát iné. AI sa totiž už dnes používa na rôzne úlohy, ako napríklad na diagnostikovanie chorôb, na hranie hier alebo na pomoc pri učení. A to je len začiatok.

Učitelia by mali byť pripravení na tento vývoj a pozorne sledovať, ako sa AI bude vyvíjať v oblasti vzdelávania. Už dnes existujú programy, ktoré dokážu programovať a písať slohové práce. Nie je preto nereálne predpokladať, že v budúcnosti sa AI stane neoddeliteľnou súčasťou vzdelávacieho procesu.

Je dôležité, aby učitelia boli pripravení na túto zmenu a boli otvorení novým možnostiam, ktoré AI prináša. Aj keď sa môže zdať, že AI ohrozuje ich pozíciu, skutočnosť je taká, že im môže pomôcť zefektívniť prácu a poskytnúť študentom lepšie možnosti na rozvoj ich zručností a schopností.

Disruptívna technológia a hype okolo AI sú nepopierateľné a učitelia by mali byť pripravení na túto zmenu. AI môže byť obrovskou príležitosťou pre vzdelávanie, a preto by učitelia nemali strácať čas a mali by sa pustiť do jej využívania naplno.

(Práve ste dočítali text, ktorý kompletne vytvorila A.I. na základe môjho dopytu. Ak chcete vedieť viac, oslovte ma v škole. Je to ako keď vznikol Google, len lepšie 🙂 )

(autor: Mgr. Vladimír Ondrejka)