fbpx

Úspechy v Biologickej olympiáde

Biologická olympiáda je na našej škole stále atraktívna a úspešná súťaž. Napriek tomu, že vo vyšších kategóriách badať v krajských kolách pokles záujmu iných škôl, záujem súťažiacich z našej školy pretrváva. Vytrvalosť vo svojom zdokonaľovaní sa prináša úspechy. V kategórii C (ZŠ a nižší stupeň gymnázia) sa školského kola zúčastnilo 10 žiakov, z nich dvaja reprezentovali školu na okresnom kole, kde spomedzi veľkého počtu súťažiacich sa umiestnili na 1. a na 8. mieste.

Kvartán Jakub Kunovský postúpil na krajské kolo, ktorého sa zúčastnil 17. 3. 2016 v Považskej Bystrici a získal spomedzi 16 súťažiacich skvelé 6. miesto, pričom získal aj ocenenie „úspešný riešiteľ“. Do kategórií A a B sa na našej škole zapojilo 15 študentov. Krajského kola v Považskej Bystrici 8. 3. 2016 sa zúčastnili piati z nich.

Dve súťažiace v kategórii B obsadili 6. a 7. miesto. Dvaja súťažiaci v najnáročnejšej kategórii A sa umiestnili na 6. a 8. mieste, obaja sa stali aj úspešnými riešiteľmi. Posledný súťažiaci bol zapojený v projektovej časti kategórie B, kde so svojím projektom získal 1. miestopostupuje na celoslovenské kolo do Bratislavy.

[nggallery id=278]