fbpx

Gól za život!

Otcovia hrali „o život“ za život

Zápas, ktorý mal naozaj prívlastok „neopakovateľný boj o život“, odohrali 13. 9. 2017 na novom multifunkčnom ihrisku dva výnimočné futbalové tímy: Gól za život (otcovia z radov našich žiakov) a Výber piaristov (študenti PSŠ FH).

Nové multifunkčné športové ihrisko pre deti i pre všetkých, ktorí chcú urobiť niečo pre svoje zdravie a oddych, je vzácnym darom pre našu školu. Je miestom nového života detí a ich nadšenia zo života, miestom oddychu, pohybu, zábavy, a v neposlednom rade i veľkej radosti.

Sme škola, ktorá túži žiť naplno. A žiť naplno pre nás znamená žiť pre život, žiť pre naše deti. Pretože všetci veríme, že život bez ohľadu na akúkoľvek inakosť a odlišnosť, na akékoľvek prekážky, ktoré sa mu stavajú do cesty, je najväčšou hodnotou, ktorú chceme ako škola prezentovať a podporovať. Aj toto bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli ako škola spojiť myšlienku podpory každého nového počatého ľudského života s novým životom školského ihriska, dôvodom, prečo sme jeho otvorenie zahájili prostredníctvom futbalového zápasu.

Tím Gól za život bol zostavený z otcov, ktorí sa nebáli prijať život svojich detí ako dar. Z otcov, ktorí hrajú férovo, ktorí prijali svoju zodpovednosť za deti, za svoje vlastné deti, ale aj za deti našej školy, ktorí sa stali matke i deťom oporou a podieľali sa na rozhodnutí chrániť a milovať život od jeho počatia.

Myšlienka tohto zápasu sa zrodila ako odpoveď na projekt Biela stužka za život a na oslavu Počatín na našej škole v marci minulého školského roku, keď sme práve na rovnakom mieste, na ešte starom ihrisku, oblečení v bielych tričkách (foto), chceli vyjadriť svoju úctu ku každému počatému ľudskému životu. Aktivisti z Bratislavy, ktorí sa podieľali na podobnom futbalovom zápase v obci Vištuk, nám boli inšpiráciou. Sme presvedčení, že je dôležité vydávať svedectvo a ukázať, že je normálne byť otcom, a to i v mladom alebo naopak staršom veku, a mať aj viac detí.

Zápas bol naozaj napínavý. Mladí z tímu Výber piaristov začali s veľkým nasadením a v prvom polčase bol stav naozaj vyrovnaný. Postupne však začali strácať dych a chýbajúce životné (a azda aj otcovské ☺) skúsenosti im znemožnili udržať počiatočné tempo. Otcovia naozaj hrali ako o život a v nádhernom zápase zvíťazili vysokým skóre 16:7. Zo srdca im gratulujeme a veríme, že sa s nimi stretneme na podobnom zápase čoskoro!

Zamestnanci školy a koordinátor VMR

Futbalová zostava:

Gól za život: A. Jamriško, M. Fungáč, p. M. Palúch, M. Čičmanec, J. Orlík, S. Nemec, O. Santoris;

Výber piaristov: A. Beňo, J. Palaj, F. Petráš, T. Jamriško, M. Nemček, O. Vereš, M. Bruňanský, M. Turčan