fbpx

Láska kvitne v každom veku

Manželstvo. Rodina. Radosť. Jednota. Mať v úcte svojho partnera a tešiť sa zo vzájomného spolužitia, z daru manželstva, to bolo cieľom aj tohtoročnej celoslovenskej kampane Národný týždeň manželstva. Už po siedmykrát sa do nej zapojila aj naša škola. Výzdobou školy a samozrejme už tradičnou „Valentínskou“ svätou omšou s obnovou manželských sľubov 14. 2. 2019, po ktorej nasledovalo agapé v priestoroch školy.

Sme veľmi vďační, že táto akcia si získala už viacero svojich verných podporovateľov – manželské páry (ale nielen tie) v našom meste i okolí. Zdá sa, že mnohí manželia sa na svätú omšu naozaj úprimne aj v tomto roku tešili ako na niečo očakávané a chcené. Je pre nás povzbudením, že si manželia túžia obnoviť svoj manželský sľub a majú stále odvahu a chuť byť s tým druhým „v dobrom i zlom, v šťastí i nešťastí, v zdraví i v chorobe…s Božou pomocou“. Povzbudením bol najmä pohľad na staršie manželské páry, ktoré spolu kráčajú cestou života už viac ako 20 rokov. Rovnako tešila aj nádherná hudba mladých, ktorou sprevádzali túto slávnosť a vytvorili ňou neopakovateľnú atmosféru.

Agapé potešilo oči, ale i žalúdok. V krásne vyzdobenej chodbe nechýbala torta, koláče, chlebíčky od našich rodičov a priateľov školy, no predovšetkým to najvzácnejšie – spoločenstvo milujúcich sa ľudí, ktorí spolu mohli zdieľať radosť z toho, že sú spolu.

Zároveň chceme vyjadriť veľkú vďaku rodinám a manželom v nich, ktorí síce nežijú vo sviatostnom zväzku, ale majú manželstvo v úcte, tak, ako sa aj my všetci snažíme mať v úcte všetkých rodičov bez ohľadu na ich rodinné pomery. Akcia na našej škole nemá byť „odsúdením“, ale povzbudením, že vernosť je možná a veríme, že nami všetkými hlboko vo vnútri aj túžobne očakávaná a chcená. Veď…ak sa trvalý manželský zväzok nevydaril niektorým z nás, určite si prajeme, aby sa raz podaril aspoň našim deťom. Žiť v úplnej, harmonickej rodine, ktorej stredobodom bude Láska, je snom väčšiny z nás. Úprimne tomu veríme.

Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto dôstojnej a radostnej oslave.

Koordinátori VMR na PSŠ FH