fbpx

Ako sa ekológia dotýka každodenného života obyvateľov a závodu Carpathia v Prievidzi

Piatok 24. mája  sa skutočnil  seminár na tému: Ako sa ekológia dotýka každodenného života obyvateľov a závodu Carpathia v Prievidzi“.

Na seminári bola študentom Piaristického gymnázia F. Hanáka v Prievidzi predstavená spoločnosť Nestle z inej, úplne novej perspektívy. Cieľom bolo ukázať, že Nestlé popritom, že je významnou potravinárskou spoločnosťou, je zároveň veľmi zodpovednou firmou v oblasti ochrany životného prostredia. Svedčia o tom početné dobrovoľné záväzky a projekty, ktoré majú svoje  miesto vo všetkých výrobných závodoch a prevádzkach tejto renomovanej firmy. Poukázali, že popri výrobe čokolád, tyčiniek, cukríkov alebo celej rady kulinárskych špecialít nezabúdajú ani na úsporu vody a energií.

Okrem aktuálnych projektov v závode prezentovali aj ich  ambiciózne záväzky, týkajúce sa plastov,  dlhodobú  spoluprácu s mestom Prievidza a s nadáciou Ekopolis pri osvete a výchove budúcich zodpovedných mladých ľudí. Dotkli sa však aj neustále pribúdajúcich oblastí, kde ekológia vstupuje do nášho každodenného života.

Pohľad mladej generácie, jej nadšenie a zápal pre ekológiu bol veľmi pozitívnou spätnou väzbou.

Mgr. Dagmar Tragorová