fbpx

Mladí korfbalisti bojovali o medaile

Aj v tomto školskom roku mali žiaci možnosť navštevovať korfbalový krúžok pod vedením p.Bušíkovej. Korfbal ako jediný zmiešaný kolektívny šport dáva možnosť hrávať spolu chlapcom aj dievčatám v jednom družstve, preto je ideálnou možnosťou zapojiť do hry čo najviac detí. To sa nám v tomto roku opäť podarilo, keď sa naše rady rozšírili o nových hráčov – najmladších žiakov 4. a 5.ročníka.

Okrem cvičení v telocvični sa žiaci zapojili aj do slovenskej žiackej korfbalovej ligy, kde si počínali celkom úspešne. Celkovo sa zápasov zúčastnilo 6 našich družstiev vo vekových kategóriach do 11, 13, 15 a 17 rokov. Družstvá U17 a U15 sa umiestnili na celkovom druhom mieste. Výrazne sa darilo našim družstvám v kategórii do 13 rokov, kde sme mali až 2 družstvá, pričom A tím sa stal víťazom ligy a B tím skončil za nimi na 2.mieste. V najmladšej kategórii do 11 rokov náš A tím bojoval o prvenstvo až do posledného kola, žiaľ 1 prehra ich odsunula na 2.miesto. Naši nováčikovia z B tímu sa do súťaže zapojili až neskôr, neodohranie niekoľkých zápasov ich posunulo na posledné miesto. Ale to nič, budúca sezóna bude aj pre nich určite úspešnejšia. Dôležitý je ich zápal a radosť z hry.

Najlepšími strelcami v jednotlivých družstvách boli: U11A – Dorota Bullová, Viktória Kytková, Dávid Vrška a Oliver Santoris; U11B – Samuel Steinhübl a Dominika Slaninová; U13A – Ema Gregorová a Tomáš Šimko; U13B – Veronika Kollárová a Dávid Vrška; U15 – Simona Bosáková, Dominika Santorisová a Martin Vrška; U17 – Dominika Santorisová a Václav Leporis.

Najstarší hráči sa zapojili už aj do ligy dospelých, kde s družstvom Pampúch Prievidza obsadili pekné 3.miesto.

Dúfajme, že korfbalové zápolenia budú pokračovať aj budúci školský rok. Vidíme sa v telocvični!