fbpx

Spomienky na Prahu

Spomienky na Prahu

2.G sa na konci školského roka zúčastnila koncoročného výletu v Prahe. Mladí druháci spolu so svojou triednou pani učiteľkou Gondovou plánovali tento parádny výlet niekoľko týždňov s minimálnou nádejou na úspech a treba povedať, že si niekoľkokrát mysleli, že nakoniec skončia na Mariánskom vŕšku.

Dva týždne pred odchodom sa im konečne podarilo zajednať luxusné ubytovanie za 20 eur – Hostel Bunker Factory priamo na Václavskom námestí!
Na cestách v rozpálených vlakoch so smradľavými kupéčkami plných prepotených študentov strávili dokopy asi o 3 hodiny viac ako pôvodne mali, a tak si viete predstaviť, ako asi vyzerali po príchode do Prahy. Zmorení a unavení dostali 15 minút na sprchu a prípravu na potulky po Prahe.
Spolu navštívili Staromestské námestie, Prašnú bránu a Karlov most, kde si spoločne s niekoľkými tisíckami ďalších ľudí užili krásny západ Slnka vo veľmi príjemnej atmosfére jazzových spevákov.
Po rannej kávičke a raňajkách z neďalekého Lidla sa prešli po Národnej triede a električkou sa zviezli pod Petřín, nastúpili do pozemnej lanovky, vystúpali vyše 300 schodov a pred nimi sa konečne ocitla celá Praha.
Ďalší bod programu bol Pražský hrad, kam sa dostali až po presvedčení SBS-károv, že vážne v taškách nemajú bomby. Doobedie zakončili cestou metrom, kde prvý a zároveň poslednýkrát využili tie 24-hodinové lístky na jednu zastávku.
Celé poobedie strávili v Národnom múzeu a videli všetko od dinosaurov až po dielo od Antonína Dvořáka.
Niekoľkí z vyvolených, ktorí ešte stále nemali otlaky na nohách, sa dostali aj k známemu Tančícimu domu, kde boli prevratných 5 minút.
Večer naši druháci strávili spolu na prechádzke po námestí s malou návštevou fast-foodov.
A ako zakončenie tohto výletu zobrali pani učiteľky druhákov do Palládia, kde s radosťou minuli svoje posledné peniaze od rodičov.
Cestu naspäť si užili vo vlaku s cateringom a hlavne klimatizáciou, ktorú už nikdy nebudú brať ako samozrejmosť.
Týmto sa chceme v mene teraz už 3. G poďakovať pani učiteľke Tragorovej a Gondovej za skvelé tri dni u našich bratov.

(text: Tomáš Čertík a Alexandra Trnová)