fbpx

Osem piaristov v Aartalschule

Osem piaristov v Aartalschule

Akreditácia Piaristickej spojenej školy – školské vzdelávanie Erasmus +

Kedysi dávno (19. 3. 2023) sa vydali 8 odvážni piaristi na dobrodružnú výpravu do Nemecka. Cesta bola dlhá a únavná, ale naši smelí cestovatelia  to zmákli. Frajeri!

V pondelok ich výprava pokračovala smerom na Limeskastell, kde ich čakala zaujímavá prezentácia o živote Rimanov. Súčasťou bola aj prehliadka opevnenia. Potom dostali na ochutnávku praclíky a obed mali na starorímsky spôsob: typické nemecké klobásky.

V utorok začalo našim piaristom pršať, ale aj napriek nepriaznivým podmienkam sa vydali na stopovačku po meste. Frajeri ²!

Na stredu bol pre nich vymyslený super program.  Boli v Gutenbergovom múzeu,  kde následne mali možnosť si pozrieť Dóm sv. Martina. Potom mali čas na míňanie peňazí, čo ich donútilo komunikovať s miestnymi. Že vraj nemecky, ale angličtina bola viac easy.

Na štvrtý deň ich čakala celodenná výzva. Boli, prosím pekne, v škole… Niekedy to bolo počúvanie s neporozumením. Poobedie si všetci užívali so svojimi nemeckými kamošmi a rodinami.

Piatok bol super. Naši piaristi navštívili pamätník Germánia a potom sa prešli krajom viníc, kde sa vyrába najkvalitnejšie víno. Nakoniec navštívili múzeum hracích skriniek.

V sobotu (25.3. 2023) si museli naši cestovatelia zbaliť kufre a hej sa na Slovensko!

(Michaela Jamrišková a Tamara Šovčíková, kvarta a kvinta)