fbpx

Úspešný korfbalový krúžok

V tomto školskom roku sa medzi krúžkami po prvýkrát objavil korfbalový krúžok. Korfbal je jediný zmiešaný kolektívny šport, takže v družstve hrajú spolu chlapci aj dievčatá. Krúžok navštevovali žiaci zo 4.,5.,6. ročníka, primy a sekundy. Deti tak mali možnosť trénovať v dvoch vekových kategóriach – do 11 a do 13 rokov.

V priebehu školského roka sa pridali aj deviataci. Pod vedením p. Bušíkovej si osvojovali základy korfbalu, zdokonaľovali sa v technikách streľby, útočných i obranných činnostiach. Obľúbili si rôzne súťaže a hry. Svoje sily mali možnosť si zmerať v troch kolách žiackej korfbalovej ligy, keď súpermi im boli rovesníci zo ZŠ Dobšinského v Prievidzi a ZŠ Golianovo pri Nitre, kde tiež pracujú rovnaké krúžky. Naši mladí korfbalisti si počíňali výborne.

Medzi mladšími žiakmi do 11 rokov sa najviac darilo družstvu B, ktoré bolo zložené prevažne z piatakov, súťaž bez prehry zaslúžene vyhralo. Družstvo A, tvorené hlavne štvrtákmi, sa umiestnilo na celkovom 3. mieste. V kategórii starších žiakov do 13 rokov naše družstvo zvádzalo súboj o druhé miesto so ZŠ Dobšinského B. Vzájomné zápasy skončili nerozhodne, keď obe družstvá vyhrali po jednom zápase a tretí skončil remízou. Nakoniec nám ostalo 3. miesto pred 2 družstvami z Golianova.

Chvályhodné je, že najlepším strelcom celej súťaže medzi staršími žiakmi bol jednoznačne náš Václav Leporis (sekunda), ktorý dal 19 košov. Medzi mladšími žiakmi bol s 10 košmi najlepším strelcom súťaže Matúš Vrška (V.B). Medzi dievčatami to boli 2 naše strelkyne s rovnakým počtom 7 košov, a to Veronika Kollárová (V.A) a Jana Cigléniová (V.B).

Žiaci sa už tešia na pokračovanie krúžku v budúcom školskom roku.

[nggallery id=336]