fbpx

YouTuber na hodine informatiky

YouTuber na hodine informatiky

Dobrý sluha, ale zlý pán – to platí o mnohých veciach, internet nevynímajúc. To, čo sledujeme, čo počúvame, čím napĺňame svoje zmysly, tak to veľmi ovplyvňuje naše vnímanie sveta, naše vnútorné prežívanie, to, kým nakoniec sme/budeme.

Okrem videí, ktoré sú akurát tak zabíjanie drahocenného času, existujú mnohé kanály, ktoré nás nielen zabavia, ale aj nás niečo naučia, rozšíria naše poznanie (napr. Juraj Vie, Zmudri, SDA, Kurzgesagt, …).

Jedným z YouTuberov, ktorí sú podľa mňa fajn, je aj mladý programátor z Oravy (Informatika s Mišom), ktorý si nenecháva svoje vedomosti len pre seba – práve naopak, snaží sa pomôcť aj ostatným zorientovať sa vo svete IT. Dnes nás virtuálne navštívil na našej hodine informatiky v sexte a porozprával o svojej ceste k programovaniu, ale hlavne o tom, aké kľúčové rozhodnutia sa dejú v živote gymnazistov práve v tomto období (výber seminárov, teda svojho profesijného zamerania). Prednáška nebola zameraná čisto technologicky, mnohé jeho tézy („robte, čo vás baví“, „nevyberajte si profesiu podľa mzdy“) boli takpovediac „nadpredmetové“.

Ďakujeme, že si našiel čas a bez nároku na honorár sa nám venoval. Díky, Mišo!

(text a foto: Mgr. Vladimír Ondrejka)